Let's share yur kind words here... (" _ ")

Monday, February 23, 2009

Wahai Murabbi...

Murabbiku...
Oleh : Nawal bt Abd Kadir

Al-Fadhil Ustaz Dahlan

Al-Fadhil Ustaz Omar

Al-Fadhil Ustaz Abdul Hadi

Al-Fadhil Sir Mohd Abduh


Ini pula adalah antara gambar kenangan pakcik-pakcik yang menyambung rantai-rantai perjuangan daripada Rasulullah dan komited menyampaikan kepada kita...

Melihat seraut wajah mereka. Cukup. Tak perlu banyak berkata dan mencoret. Hati berbicara sendiri. Begitulah bagaimana dengan memandang mereka boleh mengingatkan kita kepada Allah s.w.t. Benarlah hadis Rasulullah s.a.w...

4 comments:

wks said...

wah...
Macam mana anti bleh dapat gambar2 ni nawal?
terubat rindu tegok muka2 mereka..

wks said...

Hmmm..tiba2 hari ni ana teringat lagu sekolah kita. Masa mula2 ana dengar lagu tu, ana rasa sayu sgt.. masa tu kita ada minggu orentasi kat langkawi. disebabkan rasa sedih tiba2, terus ana tak lalu nak makan..huhu.. ;p

Kat sini ana nak tulis lagu dia, biarkan penuh sket ruang komen kat blog anti.. :)

Sinaran MATRI,
menyuluh alam,
menyingkapi kejahilan

Sinaran MATRI engkau lambang keagungan,
kemegahan kami,
kemuliaan Islam telah dikembalikan,
dengan bimbinganmu MATRI

Di sana fajar menyinsing megah
berkibar panji
sinaran Islam

Kamikan bersamamu, menyeru ummah yang sesat...
Kamikan bersamamu...merobohi kezaliman
Semoga Islamkan kembali gemilang...

Kami yakini
ketuhanan,kilafah Islam akan kembali...
Kami berazam...
Kami berjanji...
Akan berjuang bersamamu...




well, maybe for other people it is nothing..but for me, it is something..but not just something..but something reeeeaaallly big if you understand the meaning behind it.

ummu_ammar said...

To kamilah..
ana dapat dari adik2..
sangat sayu memandang wajah murabbi kita ini..

ummu_ammar said...

Milah..ana rasa nak nangis...
betul.kita first time dgr nasyid ni kat langkawi..masih segar time tu sbb baru form 1..liriknya amat bermakna..walaupun kdg2 dinasyidkan dgn main2..sampai sekarang liriknya menyentuh hati..

jazakillah sudi memenuhkan ruangan komen..teruskanlah berkongsi sesuatu dgn ana dan shbt2 lain..

sayang anti fillah..