Let's share yur kind words here... (" _ ")

Sunday, March 15, 2009

Udara MATRI yang dirindui...

Menjejak MEMORI ( Tak ajak Nawal = ( )
Oleh : Nawal bt Abd Kadir

Salam. Saya baru tiba daripada Kangar pagi ini. Walaupun kepala terasa sedikit berdenyut dan mengantuk, saya meneruskan misi melihat gambar sepanjang aktiviti ISTIMEWA kami di Perkampungan Tunjung kelmarin. Lalu..terlihatlah oleh saya akan gambar-gambar sahabat-sahabat yang amat saya kasihi ketika mereka menelusuri bangunan akademik di MATRI tercinta.

" Walaupun korang tak ajak ana..ana tetap nak letak gambar kat sini.. Ana memahami kerinduan korang kat Matri, kelas kita dulu, dll...."...

Walau ke mana kaki melangkah.. MATRI tetap dalam hati...

Meja anti ke tuh??




Merenung ape tu khair??

Rindunya zaman kita bersama sekelas dulu..

Pandangan dari aras 4 Bangunan Akademik Matri

Pandanglah Matri..Hiruplah udara Matri..sepuasnya..


Semoga Ukhuwwah yang terjalin antara kita sesama batch Generasi Ke-9 MATRI..1999-2003 berkekalan dalam redha Illahi.. Sesekali mengenang memori,,..menggamit berlapis-lapis cerita dan kisah mencuit hati, cerita suka dan duka dsb.. Hidup ini indah dengan Ukhuwwah Islamiyyah.. Hidup ini hambar tanpa keimanan..

Kredit utk pelakon layar yg tak dibayar gaji...
Kamilah-Syuhada Othman-Aisyah Humaira- Syuwaida Nasuha- Khairiah Kamilah...

7 comments:

wks said...

Nawaaaaaaaaaallllllll!! Hontou ni gomenasi-ne... :(
I don't know that you wanna go too.. cause you said to me you have to go back home and asked me to visit the school while you are not there... Am I misunderstood you statement or what? huhu..
But, anyway,THANKS A LOT my dear for your treatment and accomodation.
It was superb! 6 class, 7 stars!

syahmerra said...

Ye la Nawal..sorry sgt..kami x tau nawal nak join..lagipon, Nawal nak balik jaga SiAmmarYassir@SiAbdullahYassir tu..
huhu..sorri..borri..morri..
Melepas rindu di koridor..
cik momo, cik shosho n cik koko bukan maen lagi posing ! !.Insyaallah, next kenduri sahibah kg.tunjung. kita pakat dok serbu la bangunan keramat bertuah tu ye..
Thanks for enjoy moment there!!
Thanx for everything! !
Sayaaangg Nawal.

n_akn said...

mana gmbr kenduri??

ummu_ammar said...

momo..
tak pe..
mayb ana yg tersalah cakap..
sbnrnya ana ingat korang nak g bila dah petang time ana datang kenduri smula..
tp bila korang kata nak g umah syuhada, i thought that plan dah kena cancel..tu tak tanya pape pun..
it's okay..
Penyusunan Allah jg kan..

ummu_ammar said...

psstt..tentang kehadiran korang kat umah ana..
it's my pleasure..
lg pun bukan sy wat pape pun..
ummi yg buat semua..hehe..
thanx to Allah krn memberi kekuatan kpd Ummi, Abah, dan kita yg menggunakan sebanyak tenaga yg ada untuk travel kajang-kangar dalam masa yg sekejap!

SYamerra- yup.next will be in this coming JUne..hehe..
i enjoy that trip too..

Saaayang awak aisyah
Saaayang anti momo..
Saayang sho-sh0..

to neah -nantikan!!

wks said...

yeah sure...kalo ana tak de pape time kenduri oniera tu, sampai la ana skali lagi kat perlis nun...:)

tapi harapnya time tu ana bleh dok lama sket la...tak mau la terkejar2 sgt....

God willing...God willing...

sinar_islami said...

salam..wah ceria ceria akak2 kita..
rindunya matri...
hehe antum smua makin ayu ye..
lepas ni sapa pula